Vragen?
Bel 035 – 2400 252

De winnaars van de eerste Nationale Makelaar Awards  

Geschreven op:
12/11/2021
Lees verder

Op 11 november zijn voor de eerste keer de Nationale Makelaar Awards 2021 uitgereikt. De uitreiking was op event Makelmania. De winnaars zijn geworden: Van Herk Makelaardij, House.nl, vb&t Makelaars, Het Huisdossier en Iets Anders Makelaars.

Beste Start-up

In de categorie Beste Start-up waren House.nl, KIJCK Makelaars en ViaDaan genomineerd. House.nl won de award Beste Start-up.

Oprichter Maurits Grosfeld was zichtbaar blij dat hij de eerste award op deze dag in ontvangst mocht nemen: “Super! Op naar een sector die nóg mooier, sneller en transparanter is! Transparantie in de makelaardij is nu heel actueel; mensen snakken naar openheid. Wij zeggen niet dat er door makelaars gesjoemeld wordt ,er zijn vele integere makelaars, maar het feit dat er gesjoemeld kán worden is niet goed. We hopen dat deze award ons nog meer bekendheid geeft en bijdraagt aan onze crowdfunding campagne. Daarmee willen we het mogelijk maken om het complete proces nog transparanter te maken: niet alleen het biedingsproces maar ook het traject daarvoor en daarna.”

 Beste Grown-up

Als Beste Grown-up waren Brantjes Makelaars, Fris Woningmakelaars en Van Herk Makelaardij de genomineerden. Van Herk Makelaardij kreeg de meeste punten en won de award.

“Supergaaf!” riep Dick Stofberg van Van Herk uit. “Met het hele team werken we elke dag keihard om ons te onderscheiden. Dit is een signaal dat we op het juiste spoor zitten. Wij hebben ons verdiept in de beleving van klanten. We hebben hen ingedeeld in vier categorieën volgens een bestaand kleurensysteem met kleuren die staan voor bepaalde typen mensen. Daardoor kun je mensen aanspreken op een manier die bij hen past. Als iemand rood is (dominant) houdt hij er niet van een lang gesprek te hebben, dus moet je de communicatie en het aanbod daarop afstemmen. Daar hebben wij veel energie ingestoken En het loont: de klanttevredenheid is gestegen, waardoor we meer ambassadeurs hebben, wat weer voor nieuwe klandizie zorgt.”

Beste Marketing

De genomineerden voor Beste Marketing waren Eefje Voogd Makelaardij, Familie Beekhuizen en Iets Anders Makelaars. De winst ging naar Iets Anders Makelaars.

Jan-Willem Kuipers straalt bij het horen van deze woorden. “Geweldig! Wij kregen vijf jaar geleden een award als beste start-up. Hierna hebben we ons gericht op de speerpunten service en marketing. Top dat we nu deze award winnen. Ik denk dat marketing bij vele makelaars een ondergeschoven kindje is. Volgens mij is een goede marketeer belangrijker dan de makelaar… mensen komen bij ons omdat ze zich de tompoucen-drive-through herinneren.”

Beste Innovatie

In de categorie Beste Innovatie waren Cribb (voorheen Cirkl), Familie Beekhuizen en Het Huisdossier genomineerd. Het Huisdossier won de award.

Kashifa Suddle is supertrots met de winst. “Wij zijn ervan overtuigd dat makelaars een laagdrempelige relatie met hun klanten willen opbouwen. Het Huisdossier is een ideale tool om binding te houden met je klanten en bijvoorbeeld inzicht te bieden in waardevermeerdering van een woning. Behalve makelaars hebben ook consumenten veel interesse in onze tool. Ook bij hun behoeften willen we steeds beter aansluiten, dus we gaan niet stilzitten.”

Beste Service

De genomineerden voor Beste Service waren vb&t Makelaars, Iets Anders Makelaars en Van Herk Makelaardij. De jury koos voor vb&t Makelaars als winnaar voor de award Beste Service.

Patricia Goudswaard kon namens vb&t Makelaars niet live aanwezig zijn, maar reageerde via livestream enthousiast. “Het maakt mij nog trotser op ons team dan ik al was. Een mooiere bevestiging kan je niet krijgen. We zijn in 2017 met een geheel nieuw team opgestart en hebben best radicale keuzes gemaakt. We zijn met een nieuw CRM-systeem gaan werken, het contract met ERA hebben opgezegd en we hebben een compleet nieuwe huisstijl en nieuwe website opgezet. We hebben behoorlijk geïnvesteerd in de automatisering en ICT, waardoor onze medewerkers uiteindelijk meer tijd over hebben voor de klant!”

De Nationale Makelaar Awards

De Nationale Makelaar Awards, georganiseerd door REBS, zijn dé onafhankelijke prijzen voor de beste bedrijven in de makelaardij. Doel van de Nationale Makelaar Awards is het stimuleren van innovatie en waardevolle klantrelaties in de makelaardij. 

De jury bestond uit Onno Dwars, CEO bij Ballast Nedam Development en Greenleader, Gerard de Gier, directeur van Effytool en jarenlang actief geweest als makelaar, Fonger Ypma, directeur van brainbay, Marco Aarnink, CEO van Print.com, Quintin Schevernels CEO van Funda en Elsie Schoorel, hoofdredacteur van Vastgoed Actueel.